CESM - Totális Háború
Te mit tennél, ha tudnád, hogy vége a világnak? A Földet bibliai méretű éhínség tartja rettegésben. Milliárdok pusztultak már el s még mindig, naponta sok millióan vesznek oda. Egyetlen remény a Kepler nevű bolygó maradt, mely első ránézésre maga a paradicsom, ám egy másik civilizáció birtokolja s nem kér belőlünk. Ha szereted a baljós hangvételű, poszt-apokaliptikus légkörben játszódó military science-fiction témát, akkor itt a helyed. Sokan regisztráltak már. Légy te a következő! Facebook csoport elérhetőség: https://www.facebook.com/groups/cesmfrpg/?fref=ts


Sok sci-fi szól a fajok békés együttéléséről. De nem ez! Ebben a világban az emberiség és a reptilián faj vívja végtelenbe nyúló brutális harcát a túlélésért! Facebook csoportunk: CESM-Totális Háború
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 SZABÁLYZAT!

Go down 
SzerzőÜzenet
RisingSun
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 120
Join date : 2016. Sep. 23.

TémanyitásTárgy: SZABÁLYZAT!   Pént. Szept. 23, 2016 11:04 pm

Már az elején leszögezem, hogy a szabályok nem ismerete, nem mentesít a felelősségre vonás alól, ha netán megszeged őket! Mielőtt játszani kezdesz, olvass el mindent alaposan!!

Mindenki aki regisztrál a fórumra, önmagára nézve automatikusan elfogadja az oldal szabályzatát, előírásait, még abban az esetben is, ha azok időközben megváltoznak. Elfogadja továbbá, hogy a fórum adminisztrátorai, a szabályok megsértése esetén szankciókat léptetnek életbe ellene, amelyeket köteles betartani. Ha többszöri figyelmeztetés ellenére sem teljesíti a rá kiszabott bűntetést, netán rendszeresen vét a leírt szabályok ellen, felvállalja, hogy magatartásáért törlésre kerülhet a regisztrációja, sőt bannolva is lehet az oldalról!

1. Etikai szabályzat:

- A játék cselekménye főképp háborús helyzetekben, katonák közt zajlik, így a trágár, gúnyos és szexuális természetű szavak nem tiltottak, sőt realisztikusabbá varázsolják az élményt. A túlzott, netán indokolatlan és rendszeresen trágár írásokat viszont moderáljuk!

- Az esetleges szexuális aktusokat sem kötelező virágnyelven leírni. Nyugodtan lehet célzottan, egyértelműen fogalmazni, akár szenvedélyes stílusban is, de a szöveg ne változzon durva pornográfiává!

- A fórumon azonnal cenzúrázzuk és bűntetjük a játékosok közti személyeskedő, sértő, netán rasszista szóváltásokat. Ezeknek itt nincs helye, így ezt mindenki lehetőleg kerülje! Ha annyira bajotok van egymással, igyekezzetek az indulatotokat a karaktereiteken át levezetni, így a játék részévé tenni!

- Ha problémád van az oldallal, vagy a staff valamelyik tagjával, bátran jelezheted azt az adminisztrátoroknak, netán a mesélőknek. Igyekszünk legjobb tudásunk szerint intézkedni. Viszont a sunyi, hátulról jövő próbálkozásokat nem díjazzuk és súlyos esetekben, a regisztráció törlése jár érte!


2. Karakteralkotás:

- A játékos a fórumra való regisztrációt követően, tíz napon belül köteles egy előtörténettel ellátott karakter létrehozására! Ez az idő csupán komoly indokkal tolható ki, akkor is kizárólag az adminisztrátorok engedélyével.

- A játékosnak el kell döntenie, hogy a karaktere újonc lesz ( vagyis a katonaság előtt hétköznapi polgár volt ), vagy pedig előképzett ( a sereg előtt is tagja volt harci alakulatnak, rendfenntartó erőnek, vagy a rendőrség kötelékének ). Ennek megfelelően az előképzett karaktereknél az előtörténetbe mindenki igyekezzen részletesen felvázolni karakterének eddigi tapasztalatait, eredményeit, ugyanis mindezek befolyásolják az elbírálást. Egy újonc karakter alapból több kreditjutalmat kaphat az előtörténetére, viszont egy előképzett karakter alapból 10%-al olcsóbban veheti meg az Utánpótlási központban kapható felszereléseket.  

- A karakter alkotásakor a felhasználónak először a karakterlapot kell elkészítenie, az erre a célra létrehozott fórumban http://cesm.hungarianforum.com/f4-elbiralasra-varo-karakterek. Az előtörténet 12-es betűmérettel, minimum A4-es lap terjedelmű szövegnek kell lennie, és az alábbi adatokat muszáj tartalmaznia a karakterről:

Alapadatok
                                                                                                         
- Név
- Nem
- Kaszt
- Kinézet ( Haj, szem, bőrszín, súly, magasság, alkat, egyedi ismertető jegyek )
- Életkor
- Rang, rendfokozat
- Titulus ( Másszóval egy harcoló alakulatban milyen szerepkörben érezné otthon magát a leginkább )

Előtörténet: A karaktered múltjáról, eddigi tapasztalatairól szóló minél részletesebb leírás. Ha érzelmi vonalat is visztek bele, sokkal árnyaltabb képet kaphatunk a karakteretekről.

- Amit mindenképp tartalmaznia kell az az ok, amiért a hadsereg kötelékébe került! Vegyétek figyelembe, hogy a játék egy másik bolygón játszódik, messze a Földtől, így nyomós és érthető motivációra van szüksége valakinek ahhoz, hogy ilyen lépésre szánja el magát.

Jellem: Ez határozza meg a karakter viselkedését, egyéniségét, vérmérsékletét, ugyanis eszerint fogjátok őket kijátszani. Tehát például egy agresszív jellemmel rendelkező egyéntől furcsa lesz, ha mindenkivel maradéktalanul kedves, előzékeny és kerüli az erőszakot. Jellemfejlődés vagy változás természetesen lehet, de ezt alaposan meg kell indokolni, különféle érzelmi töltetű eseményekkel.

Kép: Nem kötelező, de ha beillesztitek, akkor muszáj nagyjából igazodnia a leírt karakterhez!

- A karakterlap értékelése után létre kell hoznod egy profilt a karakterednek, ezt a karakterlap témájában egy új hozzászólás formájában kell vezetned, és a következőket kell tartalmaznia:
                       
- Aktuális kreditegyenleg
- Költekezések: Mire, mikor, hogyan és mennyit költöttél.
- Felszerelés: A karakternél lévő minden eszköz, ha van kiegészítő hozzájuk, akkor azokkal együtt.
- Küldetések: Elvállalt missziók, melyeknél külön kell feltűntetni a sikereseket és a sikerteleneket.
- Jellemzés: A mesélők által a kalandok végén megírt rövid jellemzések feltűntetése.

Multikarakterek: Mindenkinek jogában áll második karaktert létrehozni, ha ezzel nem hanyagolja el az előzőjét. Természetesen, ha az elsőre generált karakterével sem túl aktív egy játékos, akkor nem lesz engedélyezve egy következő, mivel arra az egyre is alig jut ideje. Második karaktert kizárólag az adminisztrátorok engedélyével lehet alkotni. Az önhatalmúlag benyújtott multikarakter előtörténeteket, automatikusan töröljük!


3. Felszerelések használata.

Mint az fentebb említésre került, pontosan vezetni kell a karakternél levő felszereléseket, függetlenül attól, hogy azokat vásárolta, vagy a kalandon szerezte. Az utánpótlási hálózatban megvásárolható felszereléseknél pontosan leírásra kerülnek az előnyeik és a hátrányaik, így ezek alapján kell őket használni a kalandok során http://cesm.hungarianforum.com/f3-utanpotlasi-halozat. A játékban NEM LÉTEZIK VÉGTELEN LŐSZER, MINDENT ELPUSZTÍTÓ FEGYVER ÉS HALHATATLANSÁG! Az összes felszerelés más és másra jó. Nincs belőlük univerzális felhasználású. Természetesen senkitől sem várjuk el, hogy pontosan vezesse a kilőtt töltények vagy gránátok számát. De némi realitást erőltessetek magatokra! Tehát ne legyen olyan, hogy egy játékos 5 db 40-es tárat vásárol a karakterének, és aztán az a karakter a kaland során több ezer ellenséges egységet mészárol le. Az ilyen hozzászólásoknál a mesélők figyelmeztetik a játékost és, ha ennek ellenére sem változtat, akkor törlik az adott hozzászólást!

A fegyvereket és egyéb felszereléseket meg lehet javítani, sőt fejleszteni a játék során. Erre a célra lesznek kijelölt pontok, ahol megfelelő kredit ellenében vehetitek igénybe ezeket a szolgáltatásokat. A javítás és a fejlesztés, kizárólag ezeken a helyeken lesz lehetséges!

4. Inaktivitás

Azt hiszem teljesen érthető, hogyha valakinek, fontos, halaszthatatlan dolga akad a magánéletében, akkor elsődlegesen azzal foglalkozik. De ha éppen kalandban van, akkor tisztelje meg annyival az oldalt és a játékostársait, hogy az inaktivitás jelzőben http://cesm.hungarianforum.com/t59-inaktivitas-jelzo, tudatja velünk, hogy nem fog jelen lenni az oldalon huzamosabb ideig. Ezért nem jár senki számára retorzió, ám ha elmulasztja értesíteni az oldalt a távollétéről, azért már igen!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cesm.hungarianforum.com
 
SZABÁLYZAT!
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
CESM - Totális Háború :: INFORMÁCIÓS KÖZPONT-
Ugrás: